Vedligeholdelse af Corian

Corianbordplader kræver ikke ret megen vedligholdelse. Den daglige rengøring består blot af lidt flydende sæbe og en fugtig blød mikrofiberklud.

Har du fået lidt mere genstridige pletter som karry og rødvin, bruges der blot flydende skurepulver og igen en fugtig mikrofiberklud. Husk at der ikke må gnubbes intens på en karryplet eller rødvinsplet, der skal bruges lidt mere glidende bevægelser, for at du ikke gør området super blankt i forhold til resten af din bordplade.

Hårdtvandskalk, sæbe, mineraler: Brug en mikrofiberklud, og gnid pletten med et almindeligt husholdningsrengøringsmiddel eller eddike, og lad stå i 2-4 minutter. Brug en ny, ren mikrofiberklud, vask området grundigt efter med vand.

Læs Duponts officielle guide til rengøring og vedligeholdelse

Hvor hurtigt sætter pletter sig på overfladerne?

Karry og rødvin sætter sig indenfor meget kort tid. Neglelak det samme. Men de kan heldigvis fjernes igen.

Hårfarve er permanent – det kan på ingen måde fjernes, andet end ved en massiv slibning.

Og kemikalier kan bordpladen på ingen måde lide. Især de mørke bordplader tager varig skade af syreangreb i form af afblegning.

Se oversigten over forskellige kemikaliers påvirkning af overfladen

Må jeg sætte varme ting direkte på min corianbordplade?

Nej – det må du ikke. Nogle kunder vælger at få fræst spor ned og lagt bars i rillerne – andre vælger at have løse riste til at stå. Selvom Corian er varmeresistent til en vis varmegrad, kan den ikke tåle at tingene bliver sat direkte fra varmekilden og ned på bordpladen. Især støbejern er meget hårdt ved corian.

Man kan vælge den størrelse bars man har lyst til – og også selv mønstret.

Jeg har fået en skade på min bordplade

Fortvivl ikke – næsten alt kan repareres. Vi har stor ekspertise i at reparerer alt fra små slag til store huller – og endda også knækkede bordplader. Er det en flig, så husk at gemme den flig, der er slået af – så limer vi den blot på igen, pudser bordpladen op og skaden er usynlig.

Det umulige tager 5 minutter – mirakler tager lidt længere tid – men stort set alle bordplader kan repareres.

Her er et eksempel på, hvor galt det kan gå, hvor en bordplade faktisk er knækket under forsendelsen og hvor fint det ender med at se ud.

Så en lille flig er ikke et kæmpe problem. Det koster lidt tid og penge, men det kan løses.

Du skal tage nogle billeder af skaden og sende den til os, så kan vi hurtigt se omfanget af skaden, uden det koster dig et konsulentbesøg.

Klik blot på linket nedenunder og send os en mail. Så løser vi den derfra.

Hjælp - min bordplade er beskadiget